Friday, October 11, 2013

SuperMommy Nak Lebih SIHAT & CERGAS

Sy pasti IBU kita sume ialah SuperMommy..mcm2 kerja boleh buat dalam satu masa, menghadapi stress kerja di rumah, opis & anak2 lagi. Kdg-kdg, modern SuperMommy end up dengan buat tak kisah saja tentang kesihatan, terlebih focus dengan aktiviti diet sampai diri sendiri LETIH.
Result?? Badan naik, keletihan, kulit mula mengendur, diabetes, hypertension dan osteoporosis.

Ramai juga Modern SuperMommy sekarang yg cuba untuk seimbangkan antara kehidupan peribadi & professional; Selain diet seimbang & exercise, kita masih perlukan nutrisi kesihatan tambahan sebagai PELENGKAP untuk kekal sihat & cergas.

Di bawah ialah nutrisi pelengkap kesihatan wanita di setiap peringkat kehidupan wanita.

Calcium

Perempuan lebih berisiko daripada lelaki untuk mendapat osteoporosis. Penyerapan kalsium mmg berubah mengikut umur, especially dah masuk umur 30 siri ni. Gabungan kalsium bersama Vitamin D, magnesium, manganese, copper & zinc sgt penting dalam membina dan kekalkan tulang yang sihat dan kuat.

Perlu diingat, perempuan akan kehilangan lebih kalsium semasa pregnant, menstruation & selepas menopause. Kita sume akan lalui fasa ini..yg bezakan ialah bagaimana kita laluinya. Supplement dengan semua mineral lengkap boleh kekalkan tekanan darah normal, kurangkan risiko osteoporosis, PMS dan kaki kejang waktu pregnant.

GLA

Anda tahu, 60-93% remaja perempuan dan 10-15% daripada semua wanita di semua peringakat umur mengalami menstrual cramps yg teruk? Sy dulu, zaman remaja memang selalu alami period pain. Even, dah bersalin pun masih ada sikit2. Dari pengalaman sy, sebelum kita period..pastikan kita mkn cukup supplement. Jadi, bila sampai waktunya..mmg takde period pain.

Pada umur tertentu, kita akan mencapai stage MENOPAUSE, yang mana kita akan menghadapi masalah mudah marah, perubahan mood, kekeringan dan masalah tidur. Borage Oil ialah untuk mengurangkan symptom menstrual pain dan menopause. Ia mengandungi gamma linolenic acid (GLA), yang digunakan secara tradisional untuk memberikan kelegaan sewaktu menstrual cycle dan ketidakselesaan sewaktu fasa menopause. Jadi apa kata kita hadiahkan ibu kita GLA ni utk persediaan mereka lalui fasa menopause.

Omega 3 – Fatty Acid

Supplement yang ada kandungan Omega 3 – asid lemak mempunyai manfaat kesihatan kardiovascular, termasuk kekalkan tekanan darah normal, merendahkan kadar kolestrol, kadar triglycerides dan mengawal darah tersumbat.

Collagen

Stress, gaya hidup yang sibuk, proses penuaan dan factor environment mengurangkan kolagen tubuh badan. Sy dpt rasakan perubahan drastic bila dah capai umur 30 ni. Mmg tak boleh nak dibiarkan pigmentasi tu, nanti cepat je tua sebelum usia. Siapa tak perasan pigmentasi tu, sila belek tubuh anda lajulaju. Kekurangan kolagen menyebabkan kedut-kedut mulai timbul, kering dan kulit kusam. Suplement kolagen ialah supplement terbaik untuk mereka yang sibuk, tiada masa ke spa..tapi inginkan kesan hebat!

Kolagen membolehkan badan kita mengembalikan keanjalan kulit, kurangkan kedutan dan mengurangkan pigmentasi.

Masalah ini boleh dikurangkan & dielakkan dengan mengambil Supplement Shaklee ini.

0 comments: